Final Fantasy XII – The Zodiac Age

Final Fantasy XII: The Zodiac Age. Antagligen den bästa titeln i hela spelserien (och då har jag ändå spelat genom alla utom det elfte). Denna titel, som släpptes på Playstation 4, är en remaster (en visuellt förbättrad version) av det ursprungliga spelet, som släpptes internationellt 2007. Detta då på Playstation 2.

Jag tycker att hajpen kring det tionde, trettonde och femtonde spelet har överskuggat denna pärla, vilket är höjden av orättvisa. Det enda lilla jag saknade var möjligheten att spela spelet i 60 FPS, det ger en mer smidig spelupplevelse. Jag förväntade mig att en uppdatering för oss som har Playstation 4 pro skulle släppas men det verkar som att detta inte kommer att hända. Synd!

Detta spel är som en frisk fläkt i världen av alla RPG – spel. Ivalice, världen i spelet, är så himla vackert detaljerad, och man vill besöka även de läskigaste grottorna! Karaktärerna har sina egna syften i berättelsen och bär på intressanta personligheter. Det talas mer gammaldags engelska som funkar mitt i den politiska och historiska storyn. Det var aldrig svårt att förstå vad som sades.

Den underbara musiken i spelet fungerar närmast som en distraktion ibland. Jag skulle säga att jag föredrar att lyssna på den ursprungliga musiken framför den uppskalade varianten, som framställts för denna version av spelet. Detta på grund av att jag ville uppleva det ursprungliga spelet trots att upplösningen och grafiken är bättre på Playstation 4. Uppsnabbnings-funktionen i spelet? Den använde jag faktiskt inte en endaste gång. Det är mycket roligare att uppleva spelet i original takt.

Det kändes fantastiskt att inse att spelet inte tar slut när historian närmar sig slutet – har man tid och tålamod finns det stora mängder av sidouppdrag att genomföra (vissa kanske du får kolla upp på Youtube hur de ska genomföras, då de kan vara komplexa som attan). Perfekt om du är som jag och tycker om att utforska i spel!

Spelet släpptes i juli 2017, så ni som inte testat det än har fortfarande en chans att hoppa på hajp – tåget. Det finns ingen anledning att hoppa över denna, det kan jag lova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*