Final Fantasy XIV

Som ett enormt Final Fantasy – fan, kan ni förstå min glädje när jag insåg att detta spel – den fjortonde titeln i den mega-populära spelserien – släpptes för Playstation 4. Inte för Xbox One, inte för någon plattform Nintendo släppt (fy skam på er). Spelet finns endast tillgängligt för PC – användare och Playstation – fans. Detta får mig att känna mig otroligt lyckligt lottad, för att alla vet att ps4 är bäst (lite biased kanske), men det får sällan den kudos den förtjänar.

Att spela ett MMO, alltså massive multiplayer online – spel på en konsol kan tänkas utmanande. Det finns så otroligt många knappkommandon på handkontrollen som ett tangentbord hos en PC kan hantera så mycket lättare – det tog mig ett bra tag att komma in i sättet spelet ska spelas på. När jag äntligen klurat ut hur man använder de olika attackerna och föremålen, kunde jag njuta av spelet på riktigt. Jag kan ärligt säga, efter 47 timmars spelande, att detta är det bästa MMO:t som finns på marknaden. Grafiken är helt makalöst bra, historien rik och intressant. Jag vill inte gå miste om endaste dialog! Det finns hundratals olika uppdrag att genomföra och man går aldrig runt utan något att göra. Musiken som spelas i de olika städerna är i typiskt Final Fantasy – anda – äventyrlig men samtidigt lugnande. Ungefär som en promenad i en skog.

När jag köpte spelet köpte jag alla expansion – paket, alltså har jag tillgång till allt hittills släppt material. Det finns ingen anledning för mig att slöa utan jag kör på och försöker få ut så mycket som möjligt av dessa 30 dagars speltid, som följde med paketet. När 30 dagar gått ut är det dags att fylla på igen, med 30 eller 60 dagar. Det kostar runt 120 kronor i månaden att spela detta spel efter att gratismånaden löpt ut, men jag känner redan nu att det kommer att vara väl värt det! Jag hoppas att spelet håller måttet och att kommande äventyr är lika roliga som de jag hittills upplevt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*