Kingdom hearts

Det fanns en anledning till att jag aldrig tog modet till att testa det första spelet i Kingdom Hearts – serien. Jag har totalt glömt bort den anledningen nu och förstår inte varför jag någonsin ens tvekade inför det.

Kingdom hearts är den perfekta spelserien om du, precis som jag, är ett fan av Disney och Final Fantasy. Dessa spel är en härlig mix av båda! Vi följer människan Sora samt Disney – figurerna Kalle Anka och Långben på en rad äventyr i ett trollbindande universum av olika Disney – världar. Skurkarna du slåss mot i spelet är skurkarna från respektive film. Hur coolt är inte det?

Människan Sora bär på ansvaret att “låsa” den onda portalen i varje värld. för att förhindra hemska, groteska varelser såsom Heartless från att ta sig ut och sprida mörker. Kalle och Långben, som blev utsända av Musse Pigg (kungen i Disneyslottet i spelet) finns där för att hjälpa honom ta sig an fiender och besegra ondskan. Ett flertal karaktärer från Final Fantasy – spelen dyker upp under spelseriens gång och har sin egen roll att fylla. Ett exempel är Cloud Strife från FFVII som du möter under en arenafight i Hercules värld. Jag blev helt utom mig av iver när jag insåg att jag skulle få slåss mot Cloud! Så coolt.

Vissa titlar i spelserien, såsom Dream Drop Distance, släpptes endast till den handhållna konsolen Nintendo DS, vilket gjorde mig lite ledsen då jag ville köra alla spel på mitt Playstation 4. Denna sorg höll sig inte länge, då Square Enix ganska nyligen tog det fantastiska beslutet att släppa alla titlar – med uppskalad grafik – för just Ps4. Dessa släpptes inte direkt separat för sig, utan i tre samlingar – Kingdom hearts 1.5, Kingdom hearts 2.5 och Kingdom hearts 2.8. Allt för att hålla oss inbitna fans upptagna tills Kingdom hearts 3 släpps senare i år. Ett releasedatum är inte bekräftat, men om spelet är ens i närheten av lika bra som föregående titlar kommer jag inte att klaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*