The last of us: Remastered

Jag må ha lite dåligt samvete över att ha “förrått” Nintendo och gått över till deras tuffaste konkurrent, och har försökt rättfärdiga detta ända sedan dess. Eller ja, försökte. Efter att ha upptäckt alla fantastiska spel som finns tillgängliga på Playstation – konsolerna, och ofta enbart för Playstation – konsolerna, finns det faktiskt ingen anledning för mig att klämma fram en tår för mina skuldkänslor över Nintendo.

Ett spel som jag verkligen fastnat för – en sann pärla – är Naughty Dogs snackis The Last of us. Ingen inbiten gamer kan möjligen ha missat denna fantastiska titel, som utspelar sig i ett post-apokalyptiskt USA. Spelet handlar i stora drag om 55 – årige Joel och 14 – årige Ellie, som till följd av en rad olyckliga händelser tvingas överleva tillsammans i en värld som tagits över av infekterade människor. Infektionen förvandlar dem till zombie – liknande varelser, och det enda sättet att stoppa dem är genom att döda dem. Detta är inte ett traditionellt zombie – spel, utan mycket fokus läggs på den tårdrypande storyn som är både känslosam, actionfylld, dramatisk och inte minst spännande. Jag har svårt att tro att någon som tagit sig genom den hjärtskärande första sekvensen av spelet skulle lämnas ointresserad av fortsättningen.

Jag gjorde det lilla misstaget att köpa spelet till Playstation 3 – det visade sig att en visuellt förbättrad version nyligen släppts till Playstation 4. Det fanns inget annat för mig att göra än att klicka hem den också, och spela om spelet. Jag testade en lite svårare svårighetsgrad och det var minst lika roligt – om än mer utmanande – som första spelomgången. Trots att det känns oetiskt att

säga det, med tanke på att det sägs att inget spel är perfekt, måste det sägas för första gången någon gång; det finns inga dåliga sidor hos spelet! Det är en titel som förtjänar all god kritik och alla priser den vunnit sedan det släpptes 2013. Jag kan inte rekommendera det nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*