Life is Strange – Before the Storm

Detta playstation 4 spel är nog en av mina favoriter. I Life is Strange – Before the Storm så sveps man in en magisk värld utan dess like.

I denna upplaga av detta spel får man ett mer subtilt och även mer jordnära spel att spela än föregångarna. Kanske kommer man inte minnas spelet för dess berättelse eller häftiga scener och konstiga karaktärer, utan mera för att man faktiskt har tagit sig mod att göra en berättelse som påminner mer om våran vardag idag. Mycket spännande tycker jag och det blir mer realistiskt.

Detta är en slags historia som innefattar människor och dessutom om Arcadia Bay. Det kanske inte låter speciellt, men tro mig det är det och det räcker gott och väl. Det är ett äventyr som innefattar tre episoder och det är ett intimt perspektiv som gör att spelet känns mycket mer koncentrerat. Nu berättar man mera om Chloe om dess karaktär och man nystar upp den mystik som fanns runt karaktären Rachel. Man har också lagt mer tid på att fördjupa sig i vissa andra huvudkaraktärer, Nathan och Frank framförallt. Spelet bygger vidare på tidigare berättelser, men har också lagt mycket energi på nyare perspektiv, vilket är superkul.

Det bästa i detta spel är faktiskt karaktärerna, utan tvekan. Det kan tyckas vara scener som är lite oviktiga i spelet, som en teaterlektion eller en session med brädspel, men detta gör bara verklighetsintrycket mycket bättre och jag ska vara ärlig, ibland är det svårt att skilja på om det är på riktigt eller om det är spelet. Bättre är också dagboksscenerna från föregångaren och även grafitti-måleriet från Chloe är mycket bättre. Som helhetsintryck så måste jag ge beröm för detta spel och testa att spela det är mitt råd, det är svårt att inte bli imponerad är det lilla jag kan säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*