Planet of the Apes – Last Frontier

Ett spel på ps4 som jag fastnade för är Planet of the Apes – Last Frontier. Spelet utspelar sig mellan filmerna (r)Evolution och den andra filmen Uppgörelsen. Grafiken i spelet är riktigt välgjort och man har fått med uttryck på aporna och även deras rörelser som ser verkliga ut, speciellt när det zoomas in. Även detaljer som pupiller och ögon ser ruskigt verkliga ut.

Musiken till spelet passar inte alltid in i vissa scener, som ett exempel när ett krig håller på och så fortsätter musiken även när karaktärerna börjar prata med varandra, det blir ärligt talat jättekonstigt. Sen kan musiken även kännas lite tjatig, ofta spelas samma melodi om och om igen.

Ser man till själva krigsscenerna så är de nog ännu sämre, riktigt dåliga om jag ska vara ärlig. Det går så snabbt att man själv inte fattar riktigt vad som hände. Dessutom så ser karaktärerna ut som personer som aldrig använt ett vapen, de skjuter hej vilt och viftar med vapnet åt alla håll. Dessutom så buggar dem och även bakgrunden med jämna mellanrum.

Själva storyn i spelet börjar med att aporna sökt skydd uppe bland bergen, nu behöver de ordna mat till apstammen. Man följer den mittersta sonen till Khan som är ledaren. Han ska med hjälp av sina bröder leta upp mat till stammen. I samma veva får man även se människans perspektiv, och man följer då Jess som är ledare för gruppen och den gruppen försöker bygga upp en by. Mannen hennes, dog ganska nyligen och hon ska axla hans roll. Hon får besök av jägare av apor och dessa vill hjälpa till med skydd till byn från aporna.

Sammanfattningsvis, ett roligt spel, men med mycket mer att önska både när det kommer till grafiken och till musiken. Det känns som om 2018 borde man göra det bättre, synd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*