Yomawari – Midnight Shadows

Uppföljaren till spelet Yomawari – Night Alone heter Yomawari – Midnight Shadows. Detta köpte jag och började spela på min PS4. Det är ett skräckspel som egentligen inte sticker ut på något sätt. Men i alla fall så är det rätt kul att spel.

Spelet kommer ut nu cirka två år efter föregångaren och själva handlingen är ganska lik den innan, spelet kretsar runt två olika karaktärer och dessa hamnar i en slags mardrömsvärld. Ser man till spelets estetik så påminner det lite om spelet Silent Hill (förutom dimman).

Det har helt klart blivit en ökning av “pixelerande” och skräckspel i retroanda under de fem senaste åren, de flesta av dessa spel har varit ganska smarta och bra skräckupplevelser. Detta spel sticker ut lite från mängden dock med en design som är briljant och med en presentation som är rätt läcker. Det som dock är minus med spelet är att spelmekaniken är alldeles för simpel och berättandet är rätt trist.

Merparten av spelet går ut på att man som spelare måste akta sig för olika typer av monster, till exempel genom att slänga sig bakom en buske eller liknande. När man väl gömt sig så kan man bli sittande där i ett flertal minuter tills faran är över, det kanske inte är det roligaste med tanke på att busken dessutom är pixlad.

Det är klart, en sådan typ av spel kräver att det finns en slags kurragömma-struktur i sig för att idén ska fungera, men det känns som om man sitter bakom en buske mer än något annat. Men till något positivt igen, och det är monstren, det är faktiskt en hel del av dem som är rätt obehagliga. Jag vet inte om jag kan rekommendera spelet dock, ett okej spel men med en hel del mera att önska är mitt slutord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*